Weekmarkt

Iedere week vindt er op het Praamplein in Aalsmeer Centrum een gezellige weekmarkt plaats.

Op de markt staan enthousiaste marktkooplui met een uitgebreid assortiment. Van ambachtelijke streekproducten tot de heerlijkste delicatessen, van regionale lekkernijen tot schoenen, stoffen, bloemen en nog veel meer. Ook voor al je biologische wensen ben je in Aalsmeer Centrum aan het juiste adres.

De verkopers in Aalsmeer staan elke marktdag voor je klaar met advies, een vriendelijk praatje en uiteraard een grote glimlach. Kom eens langs en proef de sfeer, producten en aanbiedingen van onze marktspecialisten.

Corona
Om nog meer ruimte op de markt te creëren, worden alleen warenkramen toegestaan die eerste levensbehoeften (etenswaren) verkopen. Ook gelden wederom duidelijke hygiënemaatregelen voor marktondernemers en bezoekers. Dit ‘corona-protocol’ is conform de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De marktmeester en handhavers van de gemeente zien toe op naleving van deze regels. Bij niet voldoende afstand of groepsvorming vindt handhaving plaats en zo nodig sluiting.

De kramen staan verspreid over de markt opgesteld, zodat het mogelijk wordt om de drukte te spreiden en een onderlinge afstand te kunnen bewaren van anderhalve meter tussen de personen op de markt. Voorkom hand-op-hand contact. Betalingen liefst met pin. Bij contante betaling alstublieft geld op de toonbank, zodat daar géén contact met de hand voor nodig is. Zorg daar waar nodig is voor voldoende desinfecterend handzeep. Géén zitjes en of statafels en proef-bordjes bij de marktkramen.
Handschoenen als consumenten en verkopers voedsel aanraken. Het is niet de bedoeling dat er etenswaren genuttigd wordt op de markt. De marktkooplieden geven de producten mee in meeneemverpakkingen. Er staan waarschuwingsborden op en rond de markt waarop staat dat mensen anderhalve meter afstand moeten houden van elkaar en waarop ook de andere voorwaarden bij dit besluit kenbaar worden gemaakt. Geadviseerd wordt een mondkapje te dragen.

Wat wel en wat niet
Alleen eerste levensbehoeften (levensmiddelen).
Drogisterij artikelen.
Bloemen, geen planten! Wel kerstbomen.
Dierbenodigdheden.
Food mag niet genuttigd worden en wordt verpakt mee gegeven.

Praamplein