Bezoek de Historische Tuin

Een levend museum
De Historische Tuin is één van de 27 botanische tuinen die in Nederland toegankelijk zijn voor publiek.
Dit unieke tuinbouwmuseum voert je terug in de tijd en is de moeite waard voor jong en oud. Ontstaan op de kwekersgrond van de familie Maarse, beroemd geworden vanwege hun enorme collectie dahlia’s. Deze zijn nog steeds ‘op De Tuin’ te bewonderen, net als de collectie seringen, rozen en clematissen. Wandelend over het 450 meter lange tuinpad en in de verschillende kassen vind je als bezoeker meer dan 1200 soorten bloemen, planten en bomen. Het museum houdt de oude gewassen en teeltwijzen in stand en is daarmee als het ware een levend museum waar de bezoeker nooit uitgekeken raakt.

De medewerkers en vrijwilligers van de Historische Tuin hebben tijdens de wintermaanden niet stilgezeten. Uiteraard zijn er altijd de nodige schoonmaakklussen en werkzaamheden bij de planten en bomen waardoor alles straks weer royaal in blo

ei komt te staan. Maar er is ook hard gewerkt aan de tentoonstellingskas. Styliste Paulien Pannekoek en geschiedeniskenner Hans Alderden hebben gezorgd voor een nieuwe inrichting. Een compleet nieuwe tentoonstelling waarbij het chronologische verhaal over de Aalsmeerse tuinbouw is te zien, horen en te beleven, belicht vanuit de menselijke kant. Hoe hebben mensen in Aalsmeer gewerkt en gehandeld waardoor het bloemendorp wereldwijde bekendheid kreeg in de sierteeltsector? Het museum geeft de antwoorden.