Veel kinderen bij Halloween-activiteiten Centrum

Ondanks het wat druilige weer waren er zaterdagmiddag veel kinderen de verstopte pompoenen aan het zoeken tijdens de jaarlijkse speurtocht. De vijftien pompoenen in de etalages van winkels in de Zijdstraat, Raadhuisplein, Dorpsstraat en Stationsweg waren voorzien van letters die samen het zinnetje ‘spoken in Aalsmeer’ vormden. Voor sommigen was het nog flink puzzelen, want uiteraard waren de letters niet in de juiste volgorde geplaatst. Maar meer dan honderd speurders hadden het goed en hun ingevulde briefjes deden mee aan de loterij.

Kaylee en Bibi van de Golden Circle, die die middag met de kinderen aan het knutselen waren en de activiteiten mee hadden georganiseerd, hadden de eer om de trekking te doen. Ze mochten namens de ondernemers in Aalsmeer Centrum maar liefst zeven kinderen blij maken met een prijs. De hoofdprijs, een grote doos Lego van de nieuwe speelgoedzaak Tinus Toys, ging naar Tom van Driel. Zijn broertje Loek viel ook in de prijzen en won vrijkaartjes voor Funmania. Verder waren er nog vrijkaartjes van Bounce Valley voor Etta en Dané, een boekenbon van Boekhuis Aalsmeer voor Kiara en een cadeaubon van jipswinkeltje voor Jackie. En Jayden met vier personen pannenkoeken gaan eten bij Wapen van Aalsmeer. Een leuke prijs die al jaren op het lijstje van prijzen staat.

Naast de traditionele pompoenenspeurtocht konden de kinderen die verkleed waren op de foto bij Fotowinkel Aalsmeer op het Raadhuisplein. Fotograaf Norbert had zijn fotostudio speciaal voor deze gelegenheid helemaal omgetoverd tot een heuse Halloween-studio. Slagerij Steen deelde gratis pompoensoepjes uit en er liep een gezellig Halloween-orkestje door de straten van Aalsmeer Centrum. Kinderen konden zich laten schminken en bordjes in Halloween-stijl knutselen in een tent op het Molenplein. Het plein dat net daarvoor door de aannemer speciaal vrij gemaakt was van materialen voor de herinrichtingswerkzaamheden en voorzien van mooie bankjes. De bomen ontbreken nog, maar die komen in het eerste kwartaal van 2024.