Braderie Aalsmeer Centrum 2 september

Het is al jaren een traditie. Op de eerste zaterdag van september wordt in Aalsmeer Centrum een grote braderie georganiseerd. Sommigen noemen het nog de corsobraderie, anderen feestweekbraderie. Het is altijd een gezellige drukte in Aalsmeer Centrum.

In de Zijdstraat, op het Molenplein, in de Dorpsstraat (tussen Molenpad en Helling) en in de Schoolstraat (vanaf de Steeg tot Dorpsstraat) kun je dan weer struinen langs de kraampjes van ondernemers, verenigingen en goede doelen met van alles en nog wat. Je kunt er koopjes scoren en genieten van lekkere dingen, zoals poffertjes en churro’s. Radio Aalsmeer zal ook weer op het Molenplein staan met live uitzendingen en daar vinden dit jaar ook verschillende kinderactiviteiten en optredens plaats.

Wegafsluitingen
Vanaf vrijdagavond 1 september 21.00 uur tot zaterdag 2 september 19.00 uur is er een parkeerverbod in de Schoolstraat (tussen Dorpsstraat en Steeg Zijdstraat) en de Dorpsstraat (tussen Helling/Zijdstraat). Wilt u zorgen dat uw voertuig vanaf dit tijdstip elders is geparkeerd en wilt u geen fietsen vastzetten aan de fietsenstallingen? Dit in verband met de opbouw van de kramen. Er is een wegsleepregeling van kracht.
De wegen worden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur afgezet voor autoverkeer. Zaterdag komen er op verschillende plekken verkeersregelaars te staan voor ieders veiligheid en voor het eventueel doorlaten van de veiligheidsdiensten. Is uw auto toch weggesleept omdat u hem heeft laten staan? Bel dan met Ilse Zethof van Aalsmeer Centrum 06-53660262.


Parkeren kunt u onder andere doen in de parkeergarage van Studio’s Aalsmeer. Let erop dat het Praamplein niet gebruikt kan worden door de feesttent. 

Gewijzigde verkeersituatie
De volgende wegen zijn afgezet op zaterdag 2 september. Er staan hier verkeersregelaars.
Schoolstraat (vanaf Steeg Zijdstraat tot Dorpsstraat) – Dorpsstraat (vanaf Helling tot Zijdstraat) – Zijdstraat – Punterstraat- Weteringstraat (vanaf Gedempte Sloot, parkeergarage Weteringstaete bereikbaar).

Het Zorgcentrum is zaterdag alleen via het Praamplein bereikbaar!

Om de drukte vanaf de Uiterweg en op de Van Cleeffkade te vermijden zijn er meer verkeersmaatregelen genomen.
Raadhuisplein kan alleen via het bruggetje voor Raadhuis ingereden worden. Uitgang is bij Restaurant De Jonge Heertjes – Oversteekplaats Uiterweg is afgesloten, voetgangers moeten oversteekplaats Van Cleeffkade bij Van Uffelen gebruiken – komende van de Uiterweg mag het autoverkeer alleen rechtsaf slaan Stationsweg op en kan niet rechtdoor Van Cleeffkade op (voorkeur omrijden vanaf Stationsweg/Stommeerweg linksaf de Ophelialaan in en linksaf N196 op)

Foto: Kicksfotos.nl