Het is al jaren een traditie. Op de zaterdag voor Moederdag wordt de jaarlijkse Geraniummarkt op het Raadhuisplein en de braderie in de Zijdstraat georganiseerd door Groei & Bloei en de ondernemersvereniging. Altijd een gezellige drukte in Aalsmeer Centrum.

Geraniummarkt op het Raadhuisplein
De afdeling Aalsmeer van Groei & Bloei gaat weer een lekker volle Geraniummarkt organiseren. Vele kwekers en bedrijven bieden diverse producten aan voor de tuin, het balkon of in huis. Uiteraard zijn er geraniums te koop maar er is ook een grote keuze aan andere eenjarige en vaste planten, siergrassen, knollen en diverse kruiden. Natuurlijk is de Historische Tuin ook weer aanwezig met hun prachtige planten die ’s morgens al heel vroeg aangevoerd worden per praam. Bij de stand van de Groei & Bloei is een ruilmarkt voor teveel gezaaide planten en zijn kinderen van harte welkom bij kinderknutselclub. Ook verzorgt Aalsmeers Harmonie weer rond de klok van 13.00 uur een mini-concert vlakbij het beeld van Flora, de Romeinse godin van de lente en de bloemen, dat op een tien meter hoge sokkel staat voor het gemeentehuis. 

Braderie in de Zijdstraat en Dorpsstraat
In de Zijdstraat en Dorpsstraat staan ongeveer 80 kramen waar naast winkeliers en marktlui natuurlijk ook verenigingen, goede doelen en andere non-profit organisaties hun producten aan de man brengen. Aan de voet van Korenmolen de Leeuw komt een gezellig terras met lekkere hapjes en drankjes. De plaatselijke horeca is natuurlijk ook de hele dag geopend voor een drankje of een lekkere lunch.

Parkeren en Kika koeriers 
Vanwege de verwachte drukte is parkeren in het centrum lastig, maar je kunt zorgeloos parkeren in de parkeergarage van de Studio’s Aalsmeer, bereikbaar via de Van Cleeffkade. Bij de Kika kraam op de Geraniummarkt is een ‘garderobe’ voor uw aankopen als u verder wilt winkelen. Daar staan dit jaar ook weer Kika Koeriers de hele dag klaar om voor een (gulle) gift uw aankopen per bakfiets naar uw geparkeerde auto of huis te brengen. Alle opbrengsten van de Kika kraam komen ten goede aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).